Online marketing Gorinchem

Voor veel ondernemingen liggen er kansen op het gebied van online marketing. Sommige bedrijven zijn deels offline te vinden en deels online actief. Anderen zijn wel volledig overgestapt naar de online wereld, maar weten niet goed welke kanalen en middelen ze het beste in kunnen zetten om hun doelgroep te bereiken. Wil je weten wat Uitblinkend voor jou kan doen op het gebied van online marketing? Neem dan direct contact op.

Leestijd: 4 minuten


Online Marketing Gorinchem

Wat is online marketing? Hoe meetbaar is online marketing en wat doet online marketing voor jouw bedrijf? Al deze vragen beantwoordt Uitblinkend voor jou.

Wat is online marketing?

Online marketing is het genereren van bekendheid op online gebied. Dit kan door middel van je website, maar je wordt ook zichtbaar als je actief bent op bijvoorbeeld social media. Er zijn verschillende kanalen en middelen die je kunt inzetten. Wil je graag dat jouw doelgroep je website vindt? Dan kun je SEO en/of SEA toepassen. Door het inzetten van deze middelen wordt je beter gevonden in Google, wat meer websitebezoekers oplevert. Als potentiele klanten eenmaal op je website zijn, moet je ze wel vast weten te houden. Daarom is het goed om je website te optimaliseren voor conversies. Of ga je voor een helemaal nieuwe website? Ook via social media kun je heel wat potentiele klanten bereiken. Stel vooraf een duidelijke strategie op en kijk goed waar jouw doelgroep zich bevindt. Wil je graag een partner die jouw online marketing overneemt? Marketingbureau Uitblinkend uit Gorinchem doet dit graag voor jou. Dan kun jij je focussen op waar je goed in bent en wij ook. Win-winsituatie!

Hoe meetbaar is online marketing?

Voor veel mensen klinkt ‘online marketing’ nogal abstract. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Wanneer je SEA inzet, adverteer je in Google. Alle resultaten die je hieruit ontvangt zijn meetbaar. Zo zie je precies wat het jou kost en oplevert. Het resultaat van SEO optimalisatie laat meestal iets langer op zich wachten (van enkele weken tot ongeveer twee maanden). Hierna zal je merken dat er meer bezoekers op je website komen en zie je ook of ze via Google en landingspagina’s bij jouw bedrijf terecht zijn gekomen. Op basis van de resultaten kun je SEA en SEO verder optimaliseren. Ditzelfde geldt voor social media, je ziet precies hoeveel mensen jouw advertentie of post hebben bekeken en hoeveel er door hebben geklikt. Ook andere middelen zoals e-mail marketing of conversieoptimalisatie zijn door te meten.

Wat doet online marketing voor jouw bedrijf?

Welke stappen kun jij nog zetten op het gebied van online marketing? Marketingbureau Uitblinkend uit Gorinchem adviseert je hier graag over. Samen nemen we jouw kanalen, strategie en middelen onder de loep en bespreken we de mogelijkheden om online (nog meer) uit te blinken. We werken veel samen met bedrijven uit de regio, zoals Tiel, Vianen, Breda, Zaltbommel, Leerdam en Oosterhout. Maar ook als je van verder weg komt, ben je bij ons van harte welkom bij ons marketingbureau! Word een online uitblinker en neem contact op met Uitblinkend.